طرز تهیه قورمه سبزی برای ۴ نفر

طرز تهیه قورمه سبزی برای ۴ نفر:

۱-یک عدد پیاز بزرگ

۲-یک ق چ زردچوبه و نصف ق چ فلفل

۴۰۰-۳ گرم گوشت گوسفندی

۴-یک پیمانه لوبیا خیس خورده ( ۱۵۰ گرم خشکش میشه)

۵-۵ لیوان آب ولرم

۶-لیموعمانی با پوست یا بدون پوست سه عدد

۲۵۰-۷ گرم سبزی سرخ شده

۸-یک ق غ شنبلیله خشک شده

۹-چند پرک لیموعمانی

۱۰-یک ق غ رب لیموعمانی

۱۱-نصف ق غ نمک

………………………………………………………………

قرمه سبزی قطعا بین ما ایرانی­ ها یک جایگاه خیلی ویژه­ داره…امروز قراره این خورشت جذاب و خوشمزه رو با همدیگه درست کنیم. پس برو بریم…

یک دونه پیاز بزرگ رو نگینی ریز می­کنیم و به کمک یکم روغن، اینارو تفت میدیم درحدی که فقط پیازا سبک بشه

حالا روی این پیازها یکم زردچوبه و فلفل می­زنیم تا عطر ادویه­ ها بلند بشه و بعد بهش گوشت‌­هامون رو اضافه می­کنیم و تا تغییررنگ دادن این گوشت ها، اونارو خوب تفت میدیم. (اینکار باعث میشه که گوشت تون توی خورشت وا نره)

بعد ۱ پیمانه لوبیایی رو که از شب قبل خیس کردیم به همراه ۵ لیوان آب ولرم به مدت ۱ ساعت با شعله ملایم میزاریم بپزه.

اوایل پخت تون اگر حبوبات و گوشت تون روی سطح آب کف کرد، کف‌ها رو جمع کنید. ۳ تا دونه هم لیمو عمانی داریم که سوراخش می­کنیم به مدت ۱ ساعت توی آب ولرم میزاریم تا تلخی ش گرفته بشه.

 ۲۵۰ گرم سبزی سرخ شده رو به همراه لیموعمانی که توی آب ولرم گذاشتیم و تلخیشو گرفتیم، استفاده کنید یا اینکه از لیمو عمانی‌­های بدون پوست استفاده کنید که خیلی کارمون رو راحت میکنه…

۲ ساعت خورشت رو میزاریم تا جا بیوفته ۱ربع آخر خورشت­ تون، یه قاشق غذاخوری شنبلیله خشک شده رو یکم تفت بدین با روغن به خورشت ­تون اضافه کنید.

درنهایت چیزی که باعث تیره ­تر شدن قرمه‌ سبزی­ تون میشه و طعمشو بی نظیر میکنه، لیمو عمانی و ۱ قاشق غذاخوری رب

هست، این مواد رو با هم، هم میزنیم و ۱ ربع میزاریم خورشت ­تون به صورت در باز بمونه تا روغنش کاملا بیاد بالا.

طرز تهیه قورمه سبزی برای 4 نفر

نکات مهم طرز تهیه قورمه سبزی برای ۴ نفر:

۱-لوبیا قرمه (که می تونه هم چیتی باشه هم قرمز هم چشم بلبلی) رو از شب قبل خیس کنید تا نفخش از بین بره ولی بذارید تو خود خورشت بپزه، نه اینکه از قبل بپزید؛ چرا؟ چون خواصش به طور کامل تو غذاتون می مونه.

۲-مدت زمان پخت خورشتتون سه ساعت هست، که یک ساعت مربوط به نیم پز شدن لوبیا و گوشت هست، و بعد اون اضافه کردن سبزی و لیموعمانی، پس لطفا سبزی رو اول کار نریزید که رو طعم گوشت تاثیر داره.

۳-واسه ترشی قرمه یا می تونید تو فاصله پخت گوشت تا ریختن سبزی، لیموعمانی ها رو خیس کنید که تلخیش از بین بره، یا می تونید یهو به همراه سبزی ها، لیموعمانی بدون پوست بریزید که من طعمشو خیلی بیشتر دوست دارم.

۴-یکی از مهم ترین دلایل تیره شدن قرمه تون، سبزی خیلی سرخ شده نیست! چیه؟ پرک و رب لیموعمانی!

۵-اگه یه بار تو قرمه تون رب لیموعمانی بریزید چنان عاشقش می شید و طعمش بهشت میشه که نگم براتون، حتما امتحان کنید بچه ها عالیه.

۶-با ریختن خود لیمو و پرک و ربش، خورشت ترش نمیشه؟… بذارید جوابتونو کامل بدم، نگاه کنید بچه ها، در اصل باید به ازای هر نفر یک لیمو انداخت و این خورشت واسه ۴ نفر عالیه، من به جای اینکه ۴ تا لیمو بریزم، ۳ تا ریختم به همراه پرک و ربش، اصلا اونجوری که فکر می کنید ترش نمیشه بلکه خیلی خورشت خوش رنگ و لعاب تری هم دارید.

شنبلیله زیاد خورشت رو تلخ می کنه، پس همون اندازه ای که گفتم بریزید تا طعمش بی نظیر شه.

درضمن باید آب ولرم باشه، چون آب سرد گوشت رو سفت می کنه…

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی واتساپ